Carnaval 2006, Een nieuwe starterswoning   
 
 Optochten


 
 

Het bouwen


De voorbereiding
 

Het is weer begonnen. De eerste vergadering is achter de rug, en ook dit jaar werd er weer luidruchtig gebrainstormd over het onderwerp. De plannen zijn gesmede en het ontwerp uitgetekend tot in detail. Taken zijn gewijzigd in verband met vorige jaren om voor sommige touwtrekkers de last te verlichten. De schuur werd klaar gemaakt voor het grote moment. 
Het belangrijkste weekend van de carnavals voorbereiding was aangebroken. Het eerste weekend na 11-11, het begin van ons 11e bouwjaar was het moment om het fundament aan te brengen voor het jubileum jaar: Het ophalen en klaarmaken van de wagen. 
Daar gingen ze op de "Van de Bergse" trekker: Erik van Haren, John Teske en Ton van de Berg. Ja, het was weer lekker op de trekker. Bij aankomst zagen we onze wagen al staan, alleen, kaal, naakt en met nog een beetje verf van vorig jaar op haar toet. Ze lachten ons al toe, want ze wist dat ze weer deze winter binnen mocht staan en dat ze door ons prachtig aangekleed zou worden voor de grote optochten. Na het bedanken van de bezitter Piet Coenen, ging ze achter ons aan naar de schuur waar het deze winter weer te doen was. 
Bij aankomst werd de wagen vlotjes naar binnen gereden en nog voordat ze kon bekomen van de rit naar haar nieuw onderkomen werden de eerste planken al gelegd waarop de creatie van dit jaar weer zou worden gebouwd. 
Ze zeggen dat de eerste lootjes het zwaarst zijn, en dat klopt, want de klossen moesten worden aangebracht waarmee we de creatie van dit jaar zouden gaan verankeren aan de wagen. Met bruut geweld werden ze er ingeslagen en met behulp van een handige katrol werd de prefab achterzijde en voorzijde van de hooizolder afgehaald. Voor het eind van de middag werden deze bevestigd en waren de fundamenten gelegd voor een nieuw bouwjaar.