Carnaval 2011, Oh Oh Mexico
  

Optocht Boxmeer


 

Optocht Gennep

 

Optocht Beugen


 

Het bouwen


 

 

Het lichtspectakel kan beginnen: Boxmeer
 

Een paar weekenden ervoor hebben de meesterplakkers in een nonstop race ervoor gezorgd dat bijna alles in een keer in de kranten gingen. De dagen voor de eerste optocht werd er nog hard gewerkt, geschilderd en alles op zijn plaats gezet. De electriciteitsverbruik was uitgerekend en het zou precies moeten kloppen. Door het grote gebruik van de lichtjes en muziek hebben we de rookmachine dit jaar op zolder moeten laten staan. Een groot gemis, maar de wagen mag er wezen. Alles zag er weer schitterend uit. Op de dag van de optocht werd de wagen voor de eerste keer na maanden weer naar buiten gereden en kwam het grote moment om de megapop van dit jaar in de wagen te hijsen. Met een heftruck en veel acrobatische toeren zou de gitaarspelende Mexicaan in de cabana moeten passen. Het was een gesjor, getrek en geduw, maar inderdaad het paste precies. De Mexicaan met zijn handen in de lucht vierde al de overwinning.
Toen was het tijd voor de generale repetitie, de aggregaten gingen aan en alle lampjes nam het licht van de ondergaande zon over. De muziek ging aan en alles werkte perfect.
De optocht was weer fantastisch, iedereen in een mooie poncho en met lichtgevende sambaballen in de hand trokken we de wagen voort. De route was verlegd en we reden de smalle Steenstraat door, wat nauw maar net ging en bijna hadden we er nog een vlag bij ook, want de Mexicaan trok die bijna van de gevel af. Ook kreeg iemand in het publiek bijna een wegwijzer in zijn gezicht, zodat iedereen op zijn gezicht kon aflezen waar we vandaan kwamen.
Nog de laatste bocht door bij het ontzettend gezellige drukke Riche en daarna de wagen weggebracht om zelf het feestgedruis in te gaan tot in de kleine uurtjes, waarbij we nog een mooie 3e prijs hebben opgehaald.

 


De gezellige, maar zware licht-heuvelachtige optocht in het Limburgse land: Gennep

De zon scheen en wat heerlijk vertoeven voor de optocht. De goudgele hopdrank gleed door ieders strottenhoofd vlotjes naar binnen, om weer in de juiste Mexicanen sfeer terecht te komen.
Door het pittoreske dorpskern heen, langs de fotografen en vele carnavalsvierders reden we door het Bombakkes dorp heen gevolgd door Speedy die nog steeds zijn Tequila niet te pakken had achterop de wagen. We waren iets te enthousiast toen we de eerste bocht door mochten en we vlogen de bocht uit en de voorste trekstangwielen raakten vol de stoeprand waardoor de trekstang een halve meter de lucht in werd gekatapulteerd om daarna over het gras de wagen vlak langs de stoeprand de bocht uit te geleiden. We zaten nu wat gezelliger bij elkaar aan de trekstang doordat door de stoeprand de trekstang een knik had gegeven, maar verder niet beschadigd was.
Verder hebben we de optocht gezellig uitgelopen met als afsluiting de drempels voor de Bombakkes residentie. De wagen werd weer ingepakt voor de tocht terug naar de schuur waarna we weer verder gingen met veel mouthoudende drankjes in onze feestende maagjes, waardoor sommige gezellig de weg kwijt waren, en zich afvroegen of het nu aan hen lag of niet dat de prijsuitreiking zo kort was. Nee inderdaad de prijsuitreiking had geen spektakel meer en vloog voorbij, maar we hebben gelukkig nog net op tijd de prijs opgehaald

 


Hometown tour: Beugen

De laatste optocht alweer. Het lijkt wel alsof carnaval elk jaar sneller voorbij gaat. De wagen werd weer vlotjes bij de buren naar buiten gereden, alles op zijn plaats gezet om weer volop de boxen te laten trillen in het Varkenskoppen dorp. Wat tequila bier naar binnen en we voelen ons weer helemaal een Mexicaan. In het zonnetje lekker door Beugen gereden, waarna we op het dorpsplein nog een mini openlucht feestje hebben gegeven met de jongere generatie en hun schitterende Disney wagen, die terecht boven ons eerste waren geworden. 
De wagen moest weer terug op zijn oude bouwplek worden gezet en de grote Mexicaan moest weer van zijn balkon worden gehaald, want zijn gitaarconcerten waren voorbij. Met veel halsbrekende toeren en met wat papier scheuren meer werd de Mexicaan uit zijn positie gehaald en meteen op de grond genomen door een andere Mexicaan die ‘m letterlijk besprong. 
Het afbreken was al begonnen, en voordat de wagen weer binnen was, hadden we de sambaballen van onze gitaarspelende Mexicaan geconfisceerd om het feest in Beugen in te gaan.
Het was weer een dolle boel, en het was nog niet voorbij want een dag later mochten we nog voor een keer helemaal los gaan.

 


Cuukse kroegentocht, de grote afsluiter

Helaas mocht ik geen Henk meenemen en 3 zuupkaarten naar binnen gooien (en de groeten doen aan de Ambulanciers). Wel als vanouds weer vroeg 11.11 a.m. begonnen en zorgen dat die kaart voor 1.11 p.m. vol staat. Dit werd bijna behaald en voordat de rest van de groep bij ons was, was de kaart al half vol. Dat ging lekker. Smiddags nog lekker in de warme zon gedanst en gefeest, maar om eerlijk te zijn weet ik net zoals het jaar ervoor niet veel meer van wat er zich die middag heeft afgespeeld. Wel weet ik dat ik met een lachend gezicht en nog wat oude bekenden zat naar huis heb uitgezwaaid. De rest van de groep hebben nog tot in de kleine uurtjes doorgefeest waarbij de een nog gekker als de andere heeft gedaan.